Càritas i Cooperació amb Kiryama – Burundi ’07

CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB KIRYAMA, AL BURUNDI

 

Les nostres parròquies continuen amb la seva campanya de solidaritat.

Aquest darrer mes hem enviat uns cinquanta ordinadors a l’Àfrica

 

Cinc palets amb material informàtic contenint una cinquantena d’ordinadors d’ocasió, i amb un pes total de 1.200 kg han estat enviats cap al Burundi, en la campanya 2007 de Càritas de Sant Hipòlit, Vinyoles i Orís. El material, empaquetat i embalat en cinc grans farcells, han de poder equipar l’aula d’informàtica de l’escola de secundària i formació professional de Kiryama, al Burundi. Aquests ordinadors estan valorats en uns 12.000 €.

    Aquesta és una escola diocesana de formació professional, única per a una població de 500.000 habitants i que dóna servei directe a un miler de joves que volen preparar un futur millor.

    La recollida de material i el seu enviament ha estat possible gràcies a la col·laboració inestimable de l’Escola Parroquial dels Sagrats Cors de Sant Hipòlit mateix, que recentment ha renovat el seu material.

Els ordinadors foren degudament embalats i paletitzats pels membres de l’Ampa de l’Escola Parroquial i, en acabat, foren transportats al port d’Anvers, a Bèlgica, per ser introduïts en un contenidor que embarcarà properament cap al Burundi amb tot de material pe a aquesta escola de formació professional.

El treball de trasllat i transport ha anat a càrrec de l’empresa del matrimoni d’en Pere Guiu i la Manoli Hermoso, que ha contribuït gratuïtament a fer aquest enviament fins a Anvers. Allí, el nostre contacte belga, una ONG amb qui el nostre amic Mn. Émile està en col·laboració, s’encarrega de la bona coordinació de l’enviament del material perquè acabem d’omplir un contenidor amb material divers. Un cop el contenidor tancat i embarcat, tardarà dos mesos fins arribar a la seva destinació al centre de l’Àfrica.

    Des d’aquí volem animar a seguir la iniciativa a tots aquells que així vulguin col·laborar al desenvolupament dels països desafavorits. Podeu visitar l’àlbum de fotos de la web.

 

El projecte de solidaritat internacional          

Mn. Émile Mbazumutima, capellà burundès de pas per la comarca d’Osona, va presentar la seva sessió informativa sobre el projecte el passat dilluns de Pasqua, 9 d’abril, a la Rectoria de Sant Hipòlit de Voltregà.

            Amb un passi de diapositives, s’explicava sobre el projecte de cooperació endegat amb les parròquies de Sant Hipòlit, Vinyoles i Orís per tal d’ajudar l’escola que regenta a adquirir una aula d’informàtica per als alumnes, així com també poder donar un cop de mà als alumnes amb necessitats familiars i educacionals.

            D’altra banda, la parròquia féu entrega de 9.500 € en metàl·lic del seu ajut recaptat per a Kiryama, el dia de Pasqua simbòlicament, i amb una transferència bancària que arribà al seu destí el 14 d’abril per a d’altres despeses previstes ; en principi per a la compra d’ordinadors de primera mà a Bèlgica mateix. Aquests fons són els que s’han recollit entre la rifa de la panera de Nadal, la corresponent del dia de l’Hospitalitat, així com també les diferents col·lectes que es realitzen a l’església.

Pessetes per al Burundi

            D’altra banda, continua transversalment la campanya de recollida de monedes velles i antigues per al Burundi. Si bé la guardiola que havíem destacat per a aquesta finalitat ja es va omplir, ara es poden dipositar les vostres col·laboracions a la guixeta que hi ha a l’església entrant a mà esquerra. Fins al moment hem recollit més de 20 kg de monedes I la feinada que tindrem el dia que la volguem classificar per a portar-la al Banc d’Espanya i canviar-la per tal d’afegir aquesta ajuda a la campanya de solidaritat amb els més pobres.

 

Però entre tots ho farem tot i, a més, arribarem a l’altra punta del món. Per molts anys!  

 
 
 
Un pedaç d’història 

            Fundada el 1993 per la diòcesi de Bururi, l’Escola Tècnica de Secundària Sant Josep, de Kiryama, es troba al sud de Burundi. Un petit país, com Catalunya, al centre de l’Àfrica, a la regió dels grans llacs.

            Compta amb 815 alumnes, amb edats compreses entre 12 i 20 anys, i tots en règim d’internat. Després dels anys corresponents de formació, els nois surten amb ofici de fusters, electricitat o mecànica de l’automòvil.

            S’acaba d’obrir, a més, una secció agroalimentària i els responsables esperen posar en marxa una secció d’informàtica aplicada a l’administració.

            L’escola es troba en règim de concert econòmic amb l’Església Catòlica i l’Estat, per una altra banda. Aquestes ajudes permeten de respondre a les necessitats principals dels alumnes i de l’ensenyament : els cursos, els equipaments de les aules, l’hostatjament dels alumnes, els 200 quilos de mongetes i els 200 quilos d’arròs per àpat o bé els 600 quilos de patates, per cada àpat.

 

 

 

 

LA GUERRA VA DESTROSSAR EL BURUNDI

 

Apadrinament d’orfes

            Aproximadament fa 10 anys, una guerra semblant a aquella que els mitjans ens vàrem parlar de Ruanda, el seu país bessó, va deixar Burundi sense infrastructures, equipaments i, molt pitjor, amb una gran quantitat d’infants sense família.

            Ho sabem, la guerra va provocar molts orfes. En aquesta escola ho són més de cent. Això significa que un alumne de cada vuit no té família per sufragar les necessitats elementals com són els medicaments, roba, etc.

            Per poder ajudar l’escola a assumir aquestes despeses s’ha posat en funcionament un sistema d’apadrinament dels alumnes orfes, a raó de 15€ per mes. Un apadrinament que pot ser completat per un intercanvi escrit entre l’alumne i, per exemple, un jove de la família que apadrina.

 

Equipament dels tallers

           Per equipar els tallers de l’Escola Sant Josep, es necessiten màquines de fusteria, així com també caixes d’eines per als alumnes de mecànica d’automòvils i d’electricitat.

            També, i per posar en marxa la secció d’informàtica administrativa, calen ordinadors posats al dia, amb totes les seves instal·lacions.

           

            A més, els responsables de le l’Escola Sant Josep i els seus amics tenen un somni : oferir als alumnes la possibilitat d’iniciar-se a Internet per tal que puguin informar-se, descobrir el món i  comunicar-se amb d’altres joves.

            Com que la regió no està equipada amb línies telefòniques, la sola manera de fer-ho és buscar una connexió via satèl·lit, que costaria uns 3.000€

Els alumnes i els responsables de l’Escola Sant Josep us donen les gràcies, des d’ara, per la vostra solidaritat.

 

Adreces

Abbé Mbazumutima Emile

École Technique Secondaire Saint-Joseph

D.S. 140 Bujumbura – Burundi

N° mòvil :  0495. 612119

email : emilemba2004@yahoo.fr

 

 

 

Les parròquies de Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Esteve de Vinyoles i Sant Genís d’Orís, a través de Càritas Parroquial envien 12.000 euros per als projectes de l’Escola Sant Josep de Bururi, al Burundi per als conceptes següents :

Apadrinament de 20 d’orfes de l’Escola Sant Josep  3.000 €
Equipaments de tallers                                            6.000 €

Secció d’informàtica i connexió a internet                  3.000 €

 

La manera que tindrem per a recollir els fons per a aquesta campanya seran els que ja coneixeu :

·         La Campanya de Nadal, a través de la rifa de la Panera, en col·laboració dels botiguers del Voltreganès

·         Les col·lectes ordinàries i extraordinàries a l’església : Nadal, Dijous Sant, Festa de la Vellesa-Corpus, Festa Major civil.

·         Els donatius fets arribar a mans, al Despatx parroquial, amb aquest objectiu.

·         Els ingressos fets a nom de Càritas als comptes de la parròquia, oberts a tots els bancs i caixes del Voltreganès.

I recordeu que, si us interessa, podem fer-vos un rebut exprés per a desgravar de la vostra declaració de renda (IRPF 25% – Impost de Societats 35%)

Mn. Émile Mbazumutima a Kiryama                                       i en una recent visita a Sant Hipòlit.

 

Moltes gràcies per col·laborar.

Us esteu preparant la família definitiva del cel.                      Déu us ho recompensarà.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Càritas. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s