Ordenació sacerdotal de Mn. Jaume Casamitjana

Jaume Casamitjana i Vilaseca, ordenat sacerdot en una solemne cerimònia a Vic

Mons. Romà Casanova conferí el sagrament de l’Ordre aljove de Prats de Rei

 

Mn. Jaume Casamitjana i Vilaseca va ser ordenat sacerdot el passat diumenge en una solemne cerimònia d’ordenació que tingué lloc a l’església Catedral de Vic i que fou presidida pel Bisbe, Mons. Romà Casanova. A l’acte hi va assistir el Bisbe Emèrit, Mons. Josep Maria Guix, en ple la cúria eclesiàstica de la diòcesi, el col·legi de canonges i gairebé un centenar de sacerdots d’arreu de la geografia diocesana, així com també d’arreu de Catalunya i de les Illes Balears que, per una raó o una altra no volien deixar d’acompanyar Mn. Casamitjana en aquest seu esdeveniment.

 

Nombrosos fidels van seguir la celebració de més de dues hores, la majoria vinguts de Prats de Rei en dos autocars que es van fletar per l’ocasió, entre ells els familiars més pròxims –que tenien lloc reservat a la catedral- i molts amics i coneguts que s’hi van voler fer present.

La part musical va anar a càrrec de la Coral Mare de Déu del Portal de Prats de Rei. Després de l’ofertori es va tocar una peça preparada per l’ocasió, així com en la passada ordenació diaconal, el cant de felicitació “Et veig pastor”, amb música de Roger Costa i lletra de Carles Riera.

La cerimònia es va desenvolupar tal com segueix el ritual, amb la intensitat pròpia de la litúrgia catòlica. Després de l’elecció del candidat, l’homilia de Mons. Romà en que li explicà a l’ordenand que “és gran el ministeri que rebràs, i que supera les teves forces, com també de tots els qui l’hem rebut. Però la teva força i la teva esperança és el saber que, tot i la teva debilitat i feblesa, la gràcia de l’amor de Déu no et fallarà mai per a acomplir la missió que el mateix Senyor t’encomana”.

També li va demanar:“sigues fidel missatger de l’Evangeli. Al missatger el que se li demana és la veritat en l’anunci del que ha rebut. En el camí de l’anunci evangèlic, seran moltes les temptacions que trobaràs de falsificar-lo, amb silencis i mitges veritats. Però recorda sempre el que ens deia sant Pau i no t’acovardis mai en el servei que el Senyor t’ha donat”.

Després se celebraren els solemnes ritus de les promeses de l’escollit, la lletania dels sants, la imposició de les mans i la pregària d’ordenació.

Al final, Mn. Jaume va tenir unes emocionades paraules d’agraïment, ambmoments especials dedicats al seus pares, “gràcies a vosaltres sóc el qui sóc”, i a l’enyorat Mn. Esteve Prat, el seu difunt rector. Al final encomanà tota la seva vida a la Mare de Déu del Portal, la imatge de Prats de Rei.

La seva ordenació suposa un reforç per al clergat diocesà de Vic, i ja és el quart sacerdot per a la Diòcesi que ordena Mons. Romà Casanova des de l’inici del seu pontificat, al setembre de 2003.

 

Perfil biogràfic

Mn. Jaume Casamitjana i Vilaseca va néixer l’agost de 1976 al cor de Catalunya, concretament a la vila dels Prats de Rei (Alta Segarra), acaba de complir doncs els 31 anys. Es va llicenciar en Dret el 1998 i va superar la suficiència investigadora en història el 2001.

L’any 2003 va entrar al Seminari Major Interdiocesà de la mà de Mossèn Esteve

Prat -al cel sigui- després d’un temps d’intensa reflexió i discerniment on “vaig veure clarament que Déu em cridava a lliurar tota la meva vida al servei dels altres des del ministeri sacerdotal”, segons explica ell mateix. Ha col·laborat amb els parròquies de Prats de Rei, Sant Pere Desvim i Calaf.  
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Diòcesi de Vic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s