Tres màrtirs de La Salle de Sant Hipòlit de Voltregà són beatificats a Roma

Tres màrtirs que poden representar també els altres, 498 en total.

            Aquests són el Germà Honorato Alfredo (Agustin Pedro Calvo);  el Germà Olegario Àngel (Eudald Rodas Saurina) i el Germà Director Agapio (Josep Lluís Carrera Comas). Els dos primers foren martiritzats en un revolt de la carretera de Sant Hipòlit a Sant Boi de Lluçanès, el 18 d’agost de 1936 i el Germà director, ho fou a Barcelona, el 9 de desembre del mateix any, juntament amb un amic capellà a casa del qual s’havia anat a refugiar.

En celebrar aquesta efemèride, l’Esglèsia vol conservar la seva memòria i presentar el seu exemple de fidelitat i fortalesa, tant a les generacions actuals com a les que vindran. Ells són, per a nosaltres un testimoni ferm de la seva fe i la seva vocació d’educadors i una ocasió d’intercessió davant del Senyor per a tots els qui avui també s’hi dediquen. Per això organitzem el pelegrinatge per assistir a les Beatificacions a Roma.

Com ha dit molt bé el secretari de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Camino, la coïncidència en el temps amb la Llei de la Memòria Històrica no té una recerca expressa perquè sigui així, sinó que l’Església té el seu propi calendari que ha anat duent a terme durant tots els anys que ha durat el procés de beatificació, portat, aquesta vegada, per les famílies religioses d’Espanya i que arriba a la seva culminació en aquesta propera festa dels màrtirs de la Guerra Espanyola dels anys 1936 al 1939.

Cal dir, sigui de passada, que també la mateixa Llei de Memòria Històrica contempla la memòria dels màrtirs catòlics que, no havent empunyat cap arma, varen ser sacrificats per l’únic motiu d’haver estat testimonis de la fe cristiana en temps difícils, potser també com ho són els d’avui dia, encara que d’una altra manera.

 

Els actes a Roma

Les Parròquies de Sant Hipòlit, Sant Esteve de Vinyoles i Sant Genís d’Orís, juntament amb l’Escola Parroquial Sagrats Cors, antiga dels Hermanos de la Salle, els Hermanus, com molta gent els anomena encara avui, organitzen per al bisbat el pelegrinatge a Roma des del 26 al 28 d’octubre, per assistir principalment als actes de beatificació dels màrtirs a la Plaça Sant Pere. Un esdeveniment molt sentit per a alguns exalumnes que recorden els màrtirs que varen tenir de professors en la seva infantesa i de qui s’emocionen en explicar la seva presència i testimoni tant humà com profundament cristià. Són també aquests exalumnes els que es faran presents a la Ciutat Eterna.

Efectivament, doncs, a Roma tindrà lloc la celebració de beatificació dels 498 màrtirs i des d’aleshores beats de l’Església Catòlica a casa nostra. La missa començarà a les 10h del matí a la Plaça de Sant Pere i serà presidida pel Cardenal José Saraiva Martins, representant del Papa i Prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants.

A més, el dissabte 27 tindrà lloc la Cerimònia d’Acollida a la Basílica de Sant Pau d’Extramurs, a partir de 2/4 de 7. Així com també el dilluns 29 d’octubre, a les 10h tindrà lloc la missa d’acció de gràcies a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, presidida aquesta pel Cardenal Tarsici Bertone, Secretari d’Estat. Seguidament està prevista una audiència amb el Papa Benet XVI.

 

El pelegrinatge des del Bisbat de Vic.

A més d’assistir als actes de beatificació anunciats, hi haurà pràcticament dos dies de turisme per visitar la ciutat dels apòstols Pere i Pau, columnes de l’Església, i seu de la Civilitzacó d’Occident. Sobretot no deixarem escapar la visita als Museus Vaticans i a la Capella Sixtina que és, potser, la joia de l’art romà. Es compta que es podrà tornar a ser a casa a la mitjanit del diumenge mateix, després d’haver dedicat un bon cap de setmana a la pregària i a la convivència.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Viajes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s