LA FI DEL MÓN, PER QUAN?

Sofrint amb constància, us guanyareu per sempre la vostra vida.

Jesucrist ens diu que cal guanyar-se la vida per sempre, que no és altra que la vida eterna. Aquesta massa sovint l’hem deixada de banda i n’hem prescindit, quan de fet, és l’única que podem esperar, donat que la vida d’aquest món, si alguna cosa sabem és, justament, que té una data de caducitat que nosaltres desconeixem però que de ben segur arribarà.

Només podem esperar la vida eterna, la vida per sempre, com diu l’Evangeli de la destrucció del temple i del començament de les calamitats (Lc 21,5-19). Un Evangeli que la tradició sempre ha associat amb un anunci apocalíptic de la fi dels temps.

Lluny de desanimar-nos, al contrari, rebem un anunci d’esperança perquè ens fixem que de desastres, horrors i angoixes n’hi ha hagut tota la vida, des que l’home és home. En tot cas, busquem un senyal d’orientació perquè enmig de la tempesta poguem continuar avançant. Quants moments de tempesta, de veure-ho tot fosc hi ha hagut en la nostra vida?

Comentàvem amb un pagès de casa nostra que ara el negoci no va del tot bé, que reben moltes pressions de tots tipus, dels preus, dels costos, de les vendes, dels obstacles que posa el govern per tirar endavant l’explotació i, en canvi, em va sorprendre quan aquell jove em va dir: temps millors vindran!

Vaig entendre que em trobava davant d’un pagès autèntic, d’aquells que diuen davant de la sequera ‘no hem canviat d’amo’, ni que s’esvera perquè de cop i volta tot sembla més difícil i complicat. El pagès de veritat somriu i espera temps millors, aguaita el pas de la tempesta i surt a arreplegar el que li pertoca.

Nosaltres hem d’aprendre d’una conducta així d’esperançada, que brolla, de fet, de l’Evangeli mateix: el treball i la paciència constant, és a dir, la perseverança és el que salva la nostra vida i ens aconsegueix la vida per sempre, justament perquè ens deixem guiar per l’Evangeli de Jesucrist, també en temps de tempesta, de foscor, de persecució, de soledat.

La clau es troba en la perseverança.

Sofrint amb paciència tots els mals que us puguin fer els vostres enemics, els qui us volen mal, inclosos aquí la malaltia, la soledat, la mort, el fracàs, la pobresa, el dolor…

Són proves que hem de passar i que Déu ens envia per posar a prova la nostra fe i la nostra perseverança perquè, confiant en Ell, vencem els obstacles que ens hi separen, tal i com féu Jesús en la seva Passió, que no dubtà a avançar pel camí de la creu fins arribar al punt àlgid de la redempció. No hi hauria salvació possible si Jesús no hagués acceptat el seu camí de dolor i de mort.

El contraexemple el trobem en aquell banc que m’enviava, fa una setmana, una propaganda perquè demanés un crédit de 6.000€ per poder comprar i gastar en les properes festes de Nadal. No et preocupis, em deia el banc, podràs tornar-ho en 8 anys! Aquesta és l’esperança que ven el nostre món consumista, que ens empresona de per vida per coses que no omplen el nostre cor.

Senyals al cel, treballs a la terra.

Els senyals del cel –terratrèmols, tsunamis, horrors i angoixes diverses- no són res més que el que cada generació ha de contemplar, essent-ne testimonis i vencent-los. Diu aquest passatge de Sant Lluc que citàvem: ‘quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt perquè molt aviat sereu alliberats’.

No sabem quan passarà però sí que sabem que passarà i que seran proves dures. Les podrem superar amb la Gràcia de Déu perquè el Senyor no ens envia cap prova que no siguem capaços de vèncer amb el seu ajut infal·lible. La vinguda del Senyor que esperem és la manifestació plena del nostre alliberament. Un alliberament desitjat enmig de tantes opressions com sofreix la humanitat en aquest món.

Invitació a la vigilància.

Vivim, doncs, en un constant clima de tensió. No hem de romandre passius, sinó actius i vetllant contra tot allò que ens pugués arribar a separar del Senyor Jesucrist i de la seva Gràcia. El compromis a favor del seu Regne en aquest temps d’espera ha de ser en nosaltres ben clar, definit i decidit. Aleshores, la nostra vida regnarà en la tranquil·litat i la pau tot esperant la vinguda de Crist.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s