RICARD LÀZARO, CAMÍ DEL SACERDOCI

El Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova i Casanova, va conferir el ministeri d’acòlit al seminarista major Ricard Làzaro, el proppassat divendres 6 de juny a l’església del convent de les Josefines de Vic.

En Ricard Làzaro s’encaminà al sacerdoci després de visitar el Sr. Bisbe, d’això ja fa dos anys, en què, animat per d’altres sacerdots, d’entre els quals el seu Rector, Mn. Francesc Basora, de la parròquia de Folgueroles, d’on també n’és fill aquest seminarista de l’edat adulta.

En efecte, el nostre amic Ricard, ja d’edat madura, es va decidir a tenir una entrevista amb el Sr. Bisbe per a demanar-li que el volgués acceptar com a candidat al diaconat permanent. Veient, però, que romania solter i que no era candidat per al diaconat únicament, sinó per al presbiterat, així li ho proposà amb tota frescura el Bisbe Romà. Començà així, i després de l’assentiment del candidat, el camí cap a les ordres majors.

Fou el mateix Bisbe Romà qui instituí una comissió d’estudis dins del Seminari Diocesà mateix perquè preparés aquest candidat i els que poguessin sortir en l’edat adulta, i els acompanyessin fins arribar a les ordres a les quals estaven vocacionats.

Acabat ara el primer dels dos cursos que ha de seguir en Ricard, el Sr. Bisbe va creure convenient que ja rebés les segones de les ordres menors, és a dir l’acolitat, donat que el lectorat ja l’havia rebut l’any anterior. D’aquesta manera fou que va recebre la patena per a poder distribuir la comunió als fidels, funció que ja exercí en la mateixa missa de la seva institució com a acòlit.

En Ricard Làzaro és, per tant, un folguerolenc de la Plana de Vic, té 52 anys i en la seva vida s’ha dedicat a tirar endavant el negoci familiar de l’autoescola i actualment dóna classes de religió a alguns instituts públics de la mateixa ciutat de Vic, on desenvolupa una important tasca pastoral i de testimoniatge entre els més joves.

Demanem a Déu que vulgui animar encara més en Ricard Làzaro perquè l’any que ve pugui ja rebre el diaconat al servei de l’església diocesana de Vic.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s