ELECCIONS EUROPEES?

A QUI ANIREM A VOTAR EN AQUESTES ELECCIONS EUROPEES?

 

         Cal anar a votar, primer de tot i fer-ho també des de la fe i la vida cristiana.

         A Europa cada vegada es decidiran més i més aspectes de la vida social, econòmica i cultural dels nostres països i se li ha de demanar que la Unió Europea continuï essent la memòria dels valors democràtics i pacífics del món.

         Des de la seva fundació, la Unió Europea constitueix el pacte dels pobles, nacions i estats per a resoldre els conflictes, inevitables en qualsevol veïnatge, amb la força de la paraula, del parlament, de la negociació política i diplomàtica.

         En els darrers cinquanta anys ho ha aconseguit de manera notable i, si s’han vist les seves limitacions, han estat en les seves fronteres quan països sorgits de l’òrbita soviètica i comunista, han entrat en guerra oberta per qüestió de disputa de fronteres o de tractes no respectats: Iugoslàvia, Gèorgia i, fins i tot, Afganistan i Pakistan.

No votarem partits polítics que facin befa de l’Església catòlica.

         No sabem perquè, però hi ha hagut darrerament atacs injustificats contra l’Església que no responen a cap motivació real.

         En les campanyes d’alguns partits polítics ha aparegut un capellà amb clergiman que se li fa dir unes coses que un servidor, mai no he sentit de ningú amb dos dits de seny. Presentar la imatge de l’Església i reduir-la a unes declaracions fictícies d’algú que ni tan sols és capellà, sinó un actor, és d’una baixesa moral i democràtica molt considerable.

         Molts ja han parlat del baix nivell polític de les campanyes d’aquestes eleccions.

         Encara hi ha un altre partit que treu la imatge del Papa i se li associa la Sida. Que nosaltres sabem el Papa no té la Sida, sinó no hauria arribat a vell. Encara més, està clar que les persones que segueixen els consells que vénen de la Santa Seu, no contrauen la Sida ni cap altra malaltia de transmissió sexual (MTS), si aquesta és la intenció que tenien els propagandistes.

         Per acabar-ho d’adobar, són justament les presumptes campanyes de prevenció les que provoquen més embarassos no desitjats, més MTS, més avortaments, que són la plaga de la nostra societat, que destrossa moltes famílies i les deixa tocades per a la resta de la seva existència. Quan això passa, aquests ideologitzats de les campanyes antiesglésia diuen que ‘ha estat un accident’, però res no passa perquè sí.

         En canvi, el Papa i l’Església actuen sempre amb fair play, no van pel darrera, sinó que diem la veritat al davant i sense amagar-nos-en.

 

L’Església defèn ara i sempre els més febles

         i més desavantatjats de la nostra societat i ensenya el camí de la vida i de la plenitud humanes, perquè al darrera d’un món i d’uns polítics que només busquen el quedar bé i conservar la poltrona, l’Església predica sempre la veritat i la justícia, encara que es vegi perseguida i calumniada (Mt 5,11).  

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Noticias y política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s