TOTS SANTS – SANTS TOTS

Tots Sants! Som tots cridats a la santedat

Mt 5,1-12

 

L’Església ens fa escoltar avui les benaurances perquè són el programa més clar de tota la vida cristiana. Per a uns, viure les benaurances voldrà dir practicar la pobresa d’esperit, tenir un cor senzill, sense pretensions ni posseint l’orgull típic d’aquell que se sent refiat d’un mateix.

  Per a uns altres, serà acceptar plenament les proves i les tristeses en què es troben, confiats de rebre el consol de Déu.

  Per a d’altres, serà buscar sempre la rectitud, evitant tot engany i falsedat. Per a d’altres, encara, serà tenir un cor ben transformat, que fa veure la imatge de Déu en cada persona.

Per a d’altres, serà buscar la pau i escampar-la al voltant.

Per a d’altres, en fi, serà el camí de la persecució a causa de la justícia.

 

Els sants són els qui han imitat el Crist en alguna d’aquestes facetes o, potser millor encara, en totes. Han entès que la veritable felicitat només pot venir de Déu i del compliment de la seva voluntat. Per això l’ideal de les benaurances és constructiu i joiós S’identifica amb les aspiracions més nobles de la humanitat: la construcció d’un món més fraternal, la supressió de tota forma d’esclavitud en la societat, l’assoliment d’una pau més gran arreu del món, el millorament de les condicions de vida i de treball de tothom, la bona entesa entre les generacions…

Però al mateix temps les sobrepassa, perquè la seva recerca no posa tant l’accent en l’objectiu a assolir com en Aquell que el pot fer realitat.

Ser sant és aspirar a identificar-se amb el Déu sant, o sigui tenir per ideal a obtenir la mateixa vocació universal a la santedat pròpia de tot cristià. Per això l’apòstol Joan va veure una ‘innombrable multitud que ningú no hauria pogut comptar’.

La santedat no és assumible per a la persona, sinó únicament per a Déu, que ens ha creat, ens ha donat la vida i ens ha donat l’oportunitat de poder-nos salvar per la nostra fe en Jesucrist.

 

Avui és la festa de tots aquells que no fan la cara de ser sants, els que suporten la vida, els que porten la seva creu en silenci, els que callen, els que se sacrifiquen pels altres i queden en l’anonimat.

 

Acabar rellegint les benaurances i triar-ne una personalment, que m’enduré a casa, i durant aquests dies de novembre, fidels difunts i fi de l’any litúrgic, miraré de complir i de viure amb més intensitat i li demanarà a aquella que és Santa entre els Sants, Maria la Mare de Déu, que ens ajudi a assolir la voluntat de Déu i a acomplir, amb la nostra vida, la Paraula del Senyor que és font de vida eterna.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s