CRIST REI

CRIST REI (Jn 18,33-38)

 

         Avui, Jesús a l’Evangeli, es troba amb Pilat, amb qui conversa per arribar al fons de la qüestió, al fons de la seva identitat. Qui és Jesús? Es pregunta Pilat. Certament que troba una resposta, però no s’hi adhereix.

         Tot i que havia començat bé, Pilat no està preparat per unir-se a Jesús, i per això deixarà passar la oportunitat ja sigui de salvar-lo, però sobretot de trobar-se amb la persona, amb el seu cor, amb el seu interior.

         Fixem-nos que l’Evangeli de Jesús comença dient que Pilat se n’anà a l’interior (del Pretori) i allí es troba Jesús.

         I és que l’Evangelista ens diu que hi ha una trobada íntima, interior amb Jesús que, de fet, és l’únic lloc on ens podem arribar a trobar amb el Senyor: en el nostre cor, en la nostra ànima, en el nostre enteniment i consciència. Només en el nostre interior ens podem trobar amb Jesús; de cadascú dependrà el fet que ell acabi quedant-se. Diuen que la neu només es queda en els llocs pedregosos i durs, i que en canvi, en la terra conreada, es fon deseguida.

         És el meu cor un lloc pedregós o una terra preparada perquè Jesús hi entri i hi pugui fer estada? Estic a punt per rebre’l en la meva vida o poso obstacles i dificultats?

 

         Pilat es troba amb Jesús, es troba amb la veritat, però ell no està a punt per acceptar-la. Diu Jesús en un altre moment (Jn 8,31-32): ‘si us manteniu en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat i la veritat us farà lliures’.

         I què és la veritat, diu Pilat?

         En una cultura del relatiu, de l’escepticisme, de la distància i de la indiferència, resulta difícil acceptar que hi hagi una veritat. Cadascú diu: ‘tothom té la seva veritat; tot depèn; ja ho veurem; no ho sé, etc.’

         La veritat és Déu mateix (Jn 1,17), perquè ell és la plenitud de la vida comunicada per Jesús. Només podem arribar a conèixer veritablement Déu a través de Jesús, de la seva vida i del seu evangeli. Només podem conèixer veritablement Déu si coneixem Jesús i ens deixem guiar per ell amb la vivència i adhesió total al seu Evangeli, que és per a nosaltres camí de vida.

 

 

         Ets tu qui ho diu o és un altre qui t’ho ha dit de mi?

         Pregunta que fa Jesús per fer adonar que només ens podrem trobar amb ell si realment és cadascú el qui es vol trobar amb ell; no n’hi ha prou de fer o de dir el que a un li han dit o li han fet fer. Al contrari, es tracta de tenir una relació personal i estreta amb el Senyor; ell, que és el Rei de la nostra vida.

 

Busquem la veritat i la veritat ens farà lliures.

         La felicitat només la podem trobar en la recerca de la veritat.

         Sabem que la veritat és Déu mateix i que a Déu hi arribem per Jesús, ell és el camí, la veritat i la vida; només en ell podem arribar a trobar el repòs que tan desitgem.

         Però a vegades ens passa que no volem reconèixer la veritat, sinó que ens enganyem a nosaltres mateixos i ens passa que, per exemple, no donem als fills allò que creiem que és bo per a nosaltres.

Què és millor, resar cada dia o anar a missa el diumenge?

Què és millor, fer el bé o tenir fe?

Què és millor, estimar o perdonar?

 

Doncs cap resposta a aquestes preguntes no és sencera si no acceptem l’una i l’altra: acceptar la fe, viure estimant i perdonant l’altre és l’única manera de trobar la felicitat, la llibertat i la pau, perquè així visqué Jesucrist i així ens continua dient que ‘si ens mantenim en la seva Paraula coneixerem la veritat i la veritat ens farà lliures’.

 

         Que avui celebrem la festa de Crist Rei vol dir que volem i desitgem que Jesús sigui el Rei de la nostra vida, del nostre cor, que tot allò que fem, allò que pensem, allò que desitgem, també sigui el que pensi, desitgi i faci Jesucrist a través nostre.

         Per això resem junts, per això celebrem l’eucaristia, per això celebrem el perdó de Déu i per això continuem el nostre camí, sabent que Jesús és a prop, que està en el nostre interior i que ell ens ensenya el camí a seguir; que amb ell serem feliços i serem lliures.

         La setmana vinent comencem el temps d’advent: Jesús ve, s’acosta a nosaltres perquè la nostra vida sigui senyal de la felicitat, de la pau i de la llibertat.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s