CINC CANDIDATS A DIACA INSTITUÏTS LECTORS. PRIMER GRAÓ

Testimoni personal d’en Joan Tió i Vilardell.

 

Fou aquest diumenge, 14 de març, a la Seu de Manresa, en la missa de les 7h de la tarda, el Sr. Bisbe de Vic, Rvdm. Mons. Romà Casanova i Casanova ens va instituir el Ministeri de Lector als meus companys Julià Franch, de Manresa; Florenci Gras, de Callú; Diego Guirao, de Manlleu; Sergi Medina, de Viladrau i un servidor, de Folgueroles, el poble de Mn. Cinto Verdaguer.

 

La cerimònia ens va ser molt emotiva a tots els qui, des de ja fa uns anys, ens estem preparant per a aquest ministeri, al qual el Sr. Bisbe ens ha cridat, per a la nostra formació i per al futur servei a l’Església Diocesana.

El moment arribat, un cop proclamat l’Evangeli, el Bisbe s’assegué el diaca demana: Que s’acostin els qui han de ser instituïts en el Ministeri de Lector. Així ens va anar cridant, a mi l’últim, pel nostre nom i, un per un, vàrem respondre: Soc aqui!  A continuació vàrem pujar al presbiteri i desprès de fer una inclinació davant l’altar, ens vàrem asseure als nostres llocs prèviament destinats.       

Tot seguit el Sr. Bisbe va pronunciar l’homilia. Parlà de les lectures del dia, quart diumenge de Quaresma: el llibre de Josuè (5,9a, 10-12); Carta de Sant Pau als cristians de Corint (5,17-21) i l’Evangeli segons Sant Lluc (15, 1-3, 11-32) Paràbola del fill pròdig. A més, va tenir unes paraules d’explicació i d’agraïment en vers nosaltres i les nostres famílies.

Desprès de l’homilia, es va resar la pregària de benedicció i, un per un, ens vàrem apropar a la seva Seu i ens va dir les paraules següents, tot lliurant-nos el llibre dels Evangelis: Rep el llibre de la Sagrada Escriptura i transmet la paraula de Déu. perquè visqui més i més en el cor dels homes.

A mi gairebé em tremolaven les mans i se’m va posar la gallina de piel.

            En acabar la cerimònia, el Bisbe, va felicitar les nostres famílies i llavors, en arribar a la sagristia de Sant Agustí, a la mateixa Seu, ens la va redir, un per un, al seu estil, molt entranyablement. Així com els nostres rectors, preveres, professors nostres, diaques, seminaristes i escolans, amb qui ens vàrem fer unes fotos molt boniques. Per cert, podeu veure un ampli reportatge fotogràfic al web voltreganord.spaces.live.com.

El Lector és instituït per a l’ofici de proclamar a l’assemblea litúrgica la Paraula de Déu, que són les lectures de la Sagrada Escriptura, excepte l’Evangeli. Si no hi ha salmista, recitar el salm, quan no hi ha diaca, anunciar les intencions de les pregàries dels fidels, instituir els fidels per la digna recepció dels sagraments, preparar lectors i, de fet, tot el que convingui per a ajudar el Rector de la parròquia.

            El lector ha de tenir aspiració a la perfecció cristiana, com a veritable deixeble, i meditar sobre la Sagrada Escriptura per conèixer-la millor.

            Per acabar, m’agradaria fer una petita comparança, aprofitant l’avinentesa que la Basílica de Santa Maria de la Seu, d’estil gòtic dels segles XIV – XVI, es troba enfilada sobre aquell turó, amb el riu Cardener als seus peus.

            Per poder arribar aquesta Col·legiata i Basílica, hem de caminar i ascendir, per un camí i un projecte de tres anys de preparació per conèixer la Litúrgia de la Paraula de Déu. Ja som al replà de la Basílica i havent rebut el Ministeri de Lectorat, hem fet un primer graó. Ens queda encara anar pujant graons, però que bonic és poder anar pujant agafats d’una mà de Déu i l’altra de les nostres famílies, el nostre Bisbe, els nostres mossens, mestres, companys, amics i veïns!

Com diu el cant d’aquests dies quaresmals: Senyor no ens deixis. L’esperança ens hi fa caminar i ens ha omplert del seu Esperit Sant.

I és que és el mateix Esperit Sant, que ens dóna coratge, humilitat, senzillesa, perquè així nosaltres podem estar sempre disponibles, quan ens necessitin i sapiguem restar en silenci i saber escoltar. Com Jesucrist ens ha ensenyat que l’amor és per sempre i dura sempre, perquè Déu en la resurrecció de Jesús, mostra el poder del seu amor infinit per sempre.

 

Preguem perquè Nostre Senyor Jesucrist, ens ajudi en aquesta tasca i ens continuï acompanyant per aquest camí.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Diòcesi de Vic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s