ESTIMAR LA VIDA, COM TERESA DE SANT HIPÒLIT

La família Kennedy és una estirp coneguda als Estats Units per dos motius principals: primer perquè són catòlics i segon per la seva gran implicació en la política. Recentment hem vist al nebot de JFK, Patrick Kennedy votar a favor de les lleis de l’avortament als Estats Units i només en contra que es financessin amb diners públics.

Els polítics espanyols José Bono i Pepe Blanco han tingut respostes semblants davant de la recent llei aprovada sobre la liberalització de l’avortament, dient que sí, que eren catòlics, però que no es pot pretendre imposar les creences personals a la majoria.

El bisbe Mons.Thomas Tobin va reprendre públicament aquest Kennedy, i amb contundència, dient-li que aquella no era una postura acceptable com a catòlic i que un catòlic no s’ha de veure immiscuït en pràctiques i lleis que vagin en contra de la vida. I per això el mateix Tobin li havia dit que s’abstingués de rebre la Sagrada Comunió a causa de la seva pública contradicció amb els ensenyaments de l’Església Catòlica[1].

Tobin li va etzibar que ‘ser catòlic significa formar part d’una comunitat de fe amb una autoritat i una doctrina clarament definida, amb obligacions i expectatives; significa que creus i acceptes els ensenyaments de l’Església, especialment en matèries de fe i de moral; que pertanys a una comunitat catòlica local, a una parròquia, que participes en la missa dominical i reps regularment els sagraments; que recolzes l’Església, personalment, públicament, espiritualment i econòmicament’

 

Pepe Blanco, actual ministre d’indústria, en el seu bloc d’internet, pel novembre passat, diu: ‘Sóc catòlic. Com a tal, estic disposat creure que l’avortament és un pecat. Però abans sóc ciutadà i demócrata i, com a tal, no estic disposat a creure ni a admetre que l’avortament hagi de ser un delicte (…) Com a diputat, votaré la llei de l’avortament i a molt d’honor’[2].

José Bono, també socialista i president de les Corts espanyoles, publicava un article a El País en el qual es definia com ‘un polític que vol inspirar la seva vida en l’Evangeli de Jesús’ però en lloc de rebutjar un projecte de llei que contempla l’avortament lliure fins a la setmana catorze i fins a vuit mesos per motius eugenèsics, assenyalava una única conseqüència: ‘aspirar que la nova llei inclogui una dimensió  de comprensió i de misericòrdia’. La seva cloenda era molt clara: ‘Dona, actua en consciència, aquesta llei no et condemna!’[3].


Com veiem, la batalla de l’avortament i per la defensa de la vida resulta ben vigent encara avui dia, com en temps de la nostra Venerable, la Mare Teresa Gallifa i Palmerola.

Avui ens trobem en unes societats, les europees especialment, que estan governades per persones amb la bena als ulls, que no veuen les conseqüències nefastes de la pràctica de l’avortament massiu:

Primer de tot les víctimes, els que havien de néixer i no ho han fet; persones humanes amb el dret a la vida que no se’ls respecta i que no se’ls dóna l’oportunitat de defensar-se.

Amb les víctimes hi hem de posar les mares, també, que es troben empeses a una pràctica abominable, obligades per les situacions i la cultura ambient. Des de la sanitat pública se’ls diu ben clar, per què no abortes?

Hem de saber que aquesta proposta no tan sols és feta a persones que han sofert una violació o maltractes o presenten els fetus futures deformacions. No! Sabem que aquests casos només suposen un 5% del total.

Al contrari, a Catalunya, amb 23.000 avortaments l’any passat, la majoria foren de nenes menors d’edat o de joves solteres, estudiants, treballadores, que no reben ni l’ajut, ni la formació necessària perquè no arribin a aquesta situació tan dramàtica.

¿En efecte, què podem esperar d’una educació pública que als instituts posa a les mans d’infants de 12 anys un preservatiu i se’ls diu que el portin a sobre perquè no se sap mai? Què vol fer una persona quan té un juguet a les mans? Doncs jugar-hi. Després passa el que passa.

I ens estranyem que en països on la revolució sexual del 68 va arribar abans ara es destapin múltiples casos de pederàstia? Ara es queixen aquells que varen engegar un tren que acaba descarrilant i causant milers, milions de víctimes.

 

En aquest sentit, doncs, l’Església, i la Mare Teresa i la seva Fundació n’és un recordatori permanent, ens diu que el que no s’ensenya és a estimar de debò, que l’amor veritable es viu en el matrimoni, que les virtuts de la continència i de la castedat ajuden a fer pujar el valor de les persones i que, precisament allò que no es veu, és allò que és més important a l’hora d’enfocar i encarrilar la vida.

 

Les lleis que marquen i dicten els polítics, no tan sols legislen o ordenen, sinó que sobretot eduquen: diuen el que està permès i el que no ho està que, a la pràctica, s’acaba confonent amb el que està bé i el que no ho està.

L’Església, i els cristians en particular, continuarem dient, repetint i recordant allò que és important, perquè estem guiats, no per la política, no per la conveniència, no pel què diran, no pel que està ben vist, no pel que rendeix electoralment, sinó únicament guiats per la veritat, que perseguim, que seguim, que creiem, en Crist.


[1] Extret de Domènec Melé, Laïcisme pràctic: sóc catòlic I voto a favor de l’avortament dins de Temes d’avui, 34, 2010, p.90-99, p.99.

[2] J.Blanco; ¿Derecho o pecado? El cuaderno de Pepe Blanco. 15 de noviembre de 2009. http://www.elcuadernodepepeblanco.com/?p=39. Extret de Domènec Melé, Laïcisme pràctic, p.90.

[3] J.Bono; Aborto, ni derecho ni obligación a El País, 26 de novembre de 2009. Extret de Domènec Melé, Laicisme pràctic, p.91.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Espiritualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s